WooCommerce Kategori Gizleme - Wolinka

WooCommerce Kategori Gizleme Nasıl Yapılır?


Bir önceki yazımda WordPress kategori gizleme konusunda bir yazı yazmıştım. Bu içeriğin konusunun ise, WooCommerce kategori gizleme olsun istedim.

WooCommerce mağaza sayfasında ürünlerimizi üç farklı şekilde listeleyebiliriz.

  1. Sadece ürünleri listeleyebiliriz.
  2. Sadece kategorileri listeleyebiliriz.
  3. Kategori ve ürünleri aynı anda listeleyebiliriz.

Ancak bu içeriğimizin konusu daha çok birinci ve ikinci maddeyle bağlantılı olacak.

Varsayılan halde ürünler, mağaza sayfasında tarih sıralı olarak listelenir. Ancak WooCommerce mağaza sayfasında sadece kategorileri göstermek istersek,

Görünüm – Özelleştir – WooCommerce – Ürün Kataloğu – Mağaza sayfası görünümü adımlarından Kategorileri Göster seçeneğini seçerek, mağaza sayfasında kategorileri listeleyebiliriz.

Bu durumda WooCommerce mağaza sayfası görünümü aşağıdaki gibi benzer bir yapıda olur.

WooCommerce kategori listelemesinde; görünmesini istemediğimiz herhangi bir kategoriyi WooCommerce fonksiyonuyla mağaza sayfasından kaldırabilir ya da gizleyebiliriz.

WooCommerce Kategori Gizleme Fonksiyonu

Aşağıdaki WooCommerce fonksiyon kodunda, <?php satırından sonraki kod parçasını alarak temamızın functions.php dosyasına eklemeliyiz. 10. satırda bulunan 32 kategori idsi yerine, kaldırmak istediğimiz WooCommerce kategori ID kimliğini yazmalıyız.

Bu yöntemle çok kolay bir şekilde WooCommerce mağaza sayfasından istediğimiz kategoriyi kaldırabiliriz.

Belli Kategoriye Ait Ürünleri WooCommerce Mağaza Sayfasında Gizleme

Varsayılan halde, ürünlerimizin tarih sıralı şeklinde listelendiğini söylemiştik. Bu durumda belli bir kategoriye ait ürünlerimizi mağaza sayfasından gizlemek istersek aşağıdaki fonksiyonu kullanabiliriz.

WooCommerce fonksiyonumuzda bulunan 16. kod satırında bulunan kategori ID lerini değiştirerek kullanmamız durumunda, belli kategoriye ait WooCommerce ürünlerini gizleyebiliriz.

Sonuç

Problem çözümüne yönelik bu içeriğimizi umarım hoşunuza gitmiştir. Lütfen yorum bırakmayı unutmayın ve yaşadığınız bir problem olursa iletişime geçmekten çekinmeyin => https://wolinka.com.tr/iletisim/

Çok sevgiler 🤗

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir