SSH cPanel Yedek Alma

SSH ile cPanel Yedek Alma ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır?


Dolar kurunun artması ve değişen ücret politikası nedeniyle, cPanel lisans ücretleri biraz yükseldi.  Bu nedenle bugün size, WHM yönetim panelini kullanmadan SSH cPanel yedek alma ve geri yükleme işlemini anlatacağım.

İster küçük ister büyük bir işletme olun, tüm verilerinizi haftada en az bir kez düzenli olarak yedeklemeniz çok önemlidir.  Bu konuda cPanel, yedekleme ve geri yükleme işlemleri için bazı komutlar sağlar. Şimdi bu komutları kullanarak, SSH ile yedek alma ve geri yükleme işlemini öğrenelim.

SSH cPanel Yedek Alma Nasıl Yapılır?

Putty programı ile sunucuya bağlanalım. Aşağıdaki komutlarla /home dizinine eriştikten sonra cPanel yedek alma işlemini başlatalım.

Komutu yazdıktan sonra, sunucu üzerinde bazı işlemler başlar ve hesabın boyutuna göre işlem süresi değişkenlik gösterir. cPanel yedek alma işlemi tamamlandıktan sonra, home dizininde tar.gz uzantılı bir dosya oluşur.

SSH cPanel Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

SSH ile cPanel geri yükleme işlemi, yedek almak kadar kolaydır.

Home dizinine eriştikten sonra, tek satır komut ile cPanel geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. Yalnız, bunun için elinizdeki yedeği home dizinine yüklemelisiniz. Yedek, home dizinine yüklendikten sonra, aşağıdaki komut satırları çalıştırılabilir.

WHM panel ile yüksek boyutlu sitelerin yedeğini almak ve geri yükleme yapmak hatalara sebep olabilir. Bu nedenle, bu tarz siteler için SSH kullanmak gayet kullanıcı dostudur.

Sonuç:
Görüldüğü gibi, SSH üzerinden cPanel yedek alma ve geri yükleme işlemleri oldukça kolaydır. Yine de takıldığınız bir konu olursa, iletişime geçmekten çekinmeyin.

Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir