WooCommerce Para Birimi Değiştirme

WooCommerce Para Birimi Değiştirme


Sattığınız coğrafi konuma bağlı olarak, WordPress üzerine kurulu WooCommerce siteniz için para birimini değiştirmeniz gerekebilir. Bu yazımda, birkaç adımda WooCommerce para birimini değiştirmeniz için size yol göstermeye çalışacağım.

WooCommerce Para Birimi Değiştirme Ayarları

WooCommerce para birimi değiştirmek için: WooCommerce – Ayarlar – Genel – Para birimi seçeneklerini takip edin. Aşağıya açılır menüden istediğiniz para birimini seçin.

WooCommerce Para Birimi Değiştirme
WooCommerce Para Birimi Değiştirme Ayarları

Para birimi: Ödemeleri hangi para birimiyle alacağınızı belirtir.

Para birimi konumu: Para birimi simgesinin konumunu belirtir.

Binlik ayırıcı: Woocommerce mağazanızda görünen fiyatlarda binlik ayırıcıyı ayarlar. Varsayılan virgül kullanılır.

Ondalık ayırıcı: Woocommerce mağazanızda görünen fiyatlarda ondalık ayırıcıyı ayarlar. Varsayılan nokta kullanılır.

Ondalık sayısı: Ondalık ayırıcıdan sonra görüntülenecek basamak sayısıdır.

WooCommerce Özel Para Birimi Ekleme

Aşağı açılır menüde kullanmak istediğiniz para birimi yer almıyorsa, özel para birimi eklemek için aşağıdaki kod betiğini kullanabilirsiniz. Para birimi kodunu ve simgesini kendi kodlarınızla değiştirmeyi unutmayın. Bunu yaptıktan sonra, WooCommerce para birimi değiştirme ayarlarında yeni para birimi görünür olacaktır.

WooCommerce Çoklu Para Birimi

WooCommerce yalnızca bir tane para birimi kullanmanıza izin verir. WooCommerce çoklu para birimi eklemek için, aşağıdaki WooCommerce eklentileri inceleyebilirsiniz.

Multi Currency for WooCommerce: Müşterilerinizin ürünlerinize göz atmasına ve birden fazla para biriminde ödeme yapmasını sağlar. Eklenti, WooCommerce ürün fiyatını, kuponları, kargo fiyatını ve vergileri müşterinin tercih ettiği para birimine dönüştürür.

Currency per Product for WooCommerce: WooCommerce ürünlerine birden fazla para birimi eklemenize, farklı para birimlerinde ürün fiyatlarını ayarlamanıza ve görüntülemenize olanak tanır.

Ayrıca çoklu para birimi Currency per Product for WooCommerce eklentisinin detaylarını WooCommerce: Ürünlere Birden Fazla Para Birimi Nasıl Eklenir? yazımızda bulabilirsiniz.

Sevgiler.

WooCommerce Para Birimi Değiştirme” yazısında 14 düşünce

  1. berkan arikan diyor ki:

    Selamlar, satış için gelen ürünler dolar ve euro. Ürün sayfasında TL olarak güncel kurdan hesaplayarak gösterilmesi ve ödeme alması için tavsiye rica edeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir